recent posts

sELaMaT dAtANg kE wEB BloG ciKgu ZaiLaNi

25 October 2009

Cara Mengikat Kasut Sekolah

Hai.. Bertemu lagi untuk tulisan yang istimewa kali ini. Sebenarnya saya nak ajak anda semua mengingat kembali kenangan masa sekolah dulu.... Eya lah.. masa tahun 5, 6 atau tingkatan 1 hingga 5. Pendek kata masa pakai kasut putih le.. Tingkatan 6 dah pakai kasut hitam. Ia itu cara2 mengikat tali kasut. Bermacam2 cara dan kaedah telah dibuat. Kira memang kreatif kita dulu2 kan.
Ha.. kepada murid2 zaman sekarang yang dah tak berapa pandai nak ikat kasut tu Cikgu Zailani nak ajar beberapa cara ikat kasut. Macam ini le.... Memang best tau, rasa bangga je nanti... Lain daripada lain.
Ini sempoi je... Tapi menarik. cara nak buat dan hasilnya ada ditunjukkan.

Boleh cuba juga....
Bukan untuk pakai kasut sekolah je... kasut sport pun boleh

Nampak menarik dan kemas...
Unik kan.......
Ikat secara lintang
Zipper...
Ini le ikatan yang biasa kita buat kan. Ingat tak lagi ini...
OK le kepada anda yang nak ikut atau tiru boleh saja. Dan boleh le komen sikit kat catatan saya kali ini. Sebagai tanda support kepada blog Belajar dengan Cikgu Zailani ini... Jumpa lagi. BYE...

4 comments:

Firli said...

Ikat tangan PT hang lagi bagus..Kah kah kah

Cikgu Zailani said...

Ikatan yang kemas menyakinkan orang untuk menyukai...
Ikatan yang kusut menyebabkan orang membenci dan mengutuk...
Ikatan yang sejati adalah erat hingga ke akhir hayat...

hazeleyed said...

Ass-salam ciku
memang menarik untuk dipraktikkkan...

Cikgu Zailani said...

Boleh le kita try....
TQ

...:Koleksi Lagu Pilihan:...