recent posts

sELaMaT dAtANg kE wEB BloG ciKgu ZaiLaNi

21 March 2009

Tolong Aku.... Tak tau nak buat pilihan ni

Proton Exora atau
Honda City versi baru...
Hari ini aku dah nengok2 kereta baru. He..he.. Tapi belum berkesempatan nak pandu uji. Dah lama dah. Bukan tak teringin.. Tahan dulu. Tak tau le nak kata... Air liur ni dah menitis ni.. tap.. tap.. Dan akhirnya hari ini aku nak muktamadkan bahawa AKU NAK BELI KERETA BARU. Bukan nak lawan kawan-kawan tau. Keperluan aku.
Rupanya susah ye... Nak beli kereta baru. Maklum le tak pernah. Aku naik Proton Iswara tu dah 10 tahun. Aku tak jual.. Macam-macam kenangan tu. Sayang sangat. lantak le orang kata. Sekurang-kurangnya bayar kereta tiap-tiap bulan ada jugak besi buruknya kan.
Tapi aku tak tau nak pilih ni...
1. HONDA CITY BARU
2. PROTON EXORA Baru
Mana satu ye?????
nampak gaya kena sembahyang istiharah ni...
Wahai kawan2.... Tolong le nak buat pilihan ni

10 comments:

Cikgu said...

salam...
ni saya nak tlg cikgu buat pilihan laaa. bg saya kalau keluarga cikgu ramai, eloklah beli MPV. krn MPV, sitter byk. tp kalu keluarga tu kecil je, elok beli honda. lagi pun honda lebih stail tau! amcm, ok tak idea saya?

~Insan Biasa~ said...

saya setuju apa kata Mak Ngah....saya pun dok menahan diri gak nie tapi belum sampai tahap,menitis ayaq liur ler...heheheh
tapi hari2 dok jeling honda tu....

hpajb said...

nak honda city!!!cantik! hehehe

itczones said...

bro pilih ni la HONDA CITY BARU..mantap ow...cantik....;)

SK.SERI MAWAR said...

Daripada beli Honda City lebih baik angkat Siti satu lagi. Barulah berbaloi huhuhuhu.....

Belajar Dengan Cikgu Zailani said...

Aku dah pegi test drive HONDA CITY, memang best.... tapi PROTON ni kedekut. Nak jual kereta pulak nak sorok sorok, gambar pun tunjuk bahagian dalam je. Lampak sangat ada masalah yg disembunyikannya.. Apa pun TQ atas pendapat korang semua. AKU TAK BUAT KEPUTUSAN LAGI NI......

blackpurple @ jowopinter said...

Salam.

Kalau saya, saya pilih Toyota Camry. Isk, tak menjawap soalan langsung saya ni kan...

alya said...

exora r lg lawa...seat pn bnyk..
honda city 2 kontot r..
cikgu x sesuai r drive kete 2...

Mohd Noh bin Md. Yunus said...

aku dah pakai Exora Biru Gaia dua minggu. Alhamdulillah ok. Anak2 pun seronok. Nak pakai Honda City kena topup lagi RM10k, but kepuasan diri sendiri bukan keluarga...

cikgualias said...

ko beli toyota wish macam aku beli lahhh bang..boleh kite wat konvoi..or kelab keta wish sabak nihh

...:Koleksi Lagu Pilihan:...