recent posts

sELaMaT dAtANg kE wEB BloG ciKgu ZaiLaNi

12 September 2009

Bermacam-macam Thumb Drive...

Pagi ini saya nak berkongsi dengan korang semua tentang thumb drive yang unik.. He.. he.. ada yang panggil pen Drive dan juga apa-apa pangilan le. Tapi semuanya mempunyai fungsi yang sama. Untuk menyimpan data dari komputer anda. Dulu kita guna disket kan? Ingat tak ni...
Ini adalah thumb drive yang dinampak unik. Boleh letak kat belakang bag sandang dan bentuknya pun macam penyangkuk aje...
Yang ini boleh tahan juga... Terus sambung kat tali leher. Senang betul le... Memang nak cari kalau ada kat Malaysia ni.


Thumb drive bentuk ni tak sesuai digunakan pada bulan puasa ni... Tergugat iman. tapi ia memang sempoi. Bentuk burger lagi. Kalau nak dapatkan mungkin boleh pergi ke McD atau KFC kot.


Ini gabus tutup botol. sempoi betul le. Kecil je.. tapi kalau dah kecik2 ni mudah hilang pulak. Atau lupa letak. Ala memang korang pun macam tu.... Selalu lupa letak thumb drive kan. Betul tak? Jangan bohong le.........

Yang ini Doktor punya... jangan kacau. Nanti bila cikgu Zailani ni dah ada title Dr kat depannya, boleh le pakai yang ini... he.. he.. Dr Muhammad Zailani Somingan. ( cita-cita ada, tapi entah bila.. )

Paling sesuai le untuk saya rasanya... Senang, unik dan serbaguna... Boleh kepit kat telinga, kat hidung, kat poket baju, atau kat sapa2 yang asyik selalu nak pinjam thumb drive tu... Beli le sendiri.... Ok le ini le cerita saya dipagi puasa ke 21 ini. Selamat Berpuasa dan berbahagia korang semua. I Love U all.....

5 comments:

sonata anak kancil said...

Salam kenal Che'gu. Cikgu Sonata nak ziarah ni....sangat bagus N3 , boleh mai belajar ni...macam2 jenis thumbdrive ye! kalau tak tengok ni, tak tahu ada pelbgai jenis...cikgu follow ni, kongsi pengalaman...

Cikgu Zailani said...

He.. he.. ini baru sebahagian je..
Ada banyak lagi tau

su-come said...

Asmkum cikgu zailani,
mana boleh dapatkan thumb drive tu ek?

Cikgu Zailani said...

Tak tau le.. Mungkin kat PC Fair ada gerai yang jual. Apa pun setaun lagi mesti banyak dipasaran

noor afzan said...

unik sungguh..

...:Koleksi Lagu Pilihan:...