recent posts

sELaMaT dAtANg kE wEB BloG ciKgu ZaiLaNi

09 March 2010

ALAMAK?.Memang terlupa...

Assalamualaikum semua buat para sahabat2ku yg sentiasa mengingati dan merindui entry dari blog ini. Ini mengejutkan dan rasa macam pelik pulak le... Cerita ini kisah benar berkaitan dengan saya. Cuba amati dan tengok lesen saya kat bawah ni.
Bila kita yakin maka kita tak rasa apa2 pun salah. LESEN SAYA DAH MATI BULAN LEPAS... Tapi saya tak sedar. Bukan main2 tapi benar2 tak sedar. Ada road block polis siap angkat tangan lagi. Tanpa disedari lesen dah mati. Semalam baru perasan. Bila tengok rupanya dah tamat tempoh pada 1 Februari 2010. Mak..... mula lemah lutut. Terus pergi JPJ. Mata pun takut je kalau2 ada polis. Sedangkan sebelum ni tak rasa itu semua.... Memang jadi sejarah pada tahun 2010 ni...

Akhirnya saya pun memperbaharui lesen yang dah MATI tu... Barulah tenang. Hilang rasa bersalah. Tapi kan memang betul2 tak ingat nak buat mcm mana kan. Mintak maaf le.... Kisah benar saya ini agar boleh jadi tauladan buat kawan2 sekalian. OK sampai kat sini dulu...
BYE I LOVE U
.........................................





Matematik UPSR 2010 Ramalan



6 comments:

aYu said...

nasib baik xkena saman kan cikgu~

iza_fiza said...

haah. polis tengok muka confident, so depa tak budget lesen kita dah mati ^_^

Khairiah Jelani said...

share p'alaman, sy mmg sedar xda lesen coz tiada di mesia. sebaik sampai ke tanah melayu balik sat nk raya, dah plan pkara ptama yg perlu dibuat adalah pbaharui lesen. but malangnya dlm pjalanan pegi ada road blok. maka..sy senyum manis2 masa kene tahan tu..mujur polis tu cuma tanya..nk g mana cik..hehe..

Cikgu Zailani said...

Ayu....
Saman tu memang mengerunkan.
Mintak2 jangan le kena

Cikgu Zailani said...

iza Fiza....
Betul kata awak tu?
Yg penting confiden kan.......

Cik Cookie said...

CC lamabat lagi.Tahun depan.huhuhu...

...:Koleksi Lagu Pilihan:...