recent posts

sELaMaT dAtANg kE wEB BloG ciKgu ZaiLaNi

18 July 2009

""SahabatKu SakiT""

Hari ini hari yang sedih.. Hari yang tak seronok. Entah sampai bila? saya pun tak tau. Ini semua adalah ketentuan Allah, untuk saya berehat daripada alam cyber ni. Entah sampai bila.... Saya tak tau. ""SahabatKu SakiT"" ini merujuk kepada LAPTOP kesayangan ku yang rosak. Sejak malam tadi dia tak boleh hidup, tak boleh buka window. Dia kata drive in not found. Entry ini pun dibuat di cyber cafe. Harap kawan2 semua jangan melupakan saya... Terpaksa le saya mencari ganti sahabat lain atau.... Kalau korang ada cadangan boleh le respond. Aku dah peninnng. Tak tau nak buat apa?.. Respon ye..

10 comments:

aYu said...

emm..cube try anta kedai... manatau le buat. xyah la smpai kena beli baru.. eehehehe..xpun, kasik kat saya je.. nnti sy betulkan..pastu..jd milik sy..wakakaka

aisha said...

hmm..sesungguhnye xde nasihat lain kcuali...anta la g hospital cpt2..sian laptop 2..klu lmbt bwk g hospital nnti melarat lak sakitnye cikgu..

maklum la..die xleh g hospital sndiri..cikgu la kne bwk..nnti kne bli laptop lain..lg ssh tau hehe

Cikgu Zailani said...

Ayu... Nak bagi boleh. Tapi dah sakit buat apa bagi kat orang. kalau nak bagi biar le yg elok kan.

Cikgu Zailani said...

Hai Aisha.. Biasa repair sendiri boleh baik. Kali ini tenat pulak. sayu betul le. Betul juga kan hantar ke pomen je kan. TQ

:: puteri_katak :: said...

dah sampai seru tukar yg baru kot.. huhuhuhu.. ;P

Eaizan said...

salam cikgu.
rasanya kes laptop cikgu yang sakit tu boleh dirawat lagi tu. sikit je kalau masalah driver. macam saya punye dulu, lcd screen rosak....lagi haru.

kalau dah lebih 3 tahun tu, elok juga kalau dapatkan yang baru..hehehe

salam perkenalan.

~Insan Biasa~ said...

dah tiba masa tukar la tuh...:-)

Adeqq said...

salam. aha, kena beli baru la. sebab nampak gaya tu dah teruk dah. kalau repair pon, tak berbaloi la. akan rosak balik. so, better beli baru.

Cikgu Zailani said...

nampak gaya nya tak payah tukar le...
Semalam belikan hard disk baru
Install dan boleh pakai balik....
Tapi...

Cikgu Zailani said...

Tapi... semua gambar2, data, assignment lama, coretan memori, dah hilang.....
Tak boleh dijumpai lagi.
Memang sedih
Tak lalu makan jadinya
Banyak kenagan lap top lama tu..

...:Koleksi Lagu Pilihan:...