recent posts

sELaMaT dAtANg kE wEB BloG ciKgu ZaiLaNi

30 October 2009

MOdul Open University MaLaysia (OUM) dalam bahasa Melayu

Assalamualaikum...
Semoga para sahabat yang mengikuti blog ini sihat, ceria dan bahagia. Oh ye... Ramai sangat kawan2 yang tanya kepada saya tentang MODUL Open UNiversity Malaysia ( OUM ) yang dalam bahasa Melayu... Saya memang ada. Tapi tak banyak... Kalau nak boleh ke download subjek2 yang kat bawah ni dulu. Ini adalah subjek Pencerapan dan Pemantauan.. Saya upload topik demi topik tau... Ada 10 topik jadi kena klik pada buku2 ini ikut urutan.

Topik 1
Topik 2
Topik 3
Topik 4

Topik 5



Topik 6
Topik 7


Topik 8
Topik 9
Topik 10....

OK le...ini untuk subjek Pemantauan dan pencerapan. Saya ada banyak lagi modul dalam bahasa Melayu. Kita boleh kongsi dan kalau nak boleh e-mail saya di zailanisomingan@yahoo.com untuk kita runding. Saya fotostat dan hantar kepada anda. Ala... ini kira tolong menolong kerana ilmu. Kita panjangkan ilmu ini. Sesiapa yang betul2 berminat jangan tangguh lagi. OK le untuk kali ini dan jumpa lagi BYE....

16 comments:

Firli said...

Ini dah langgar hak cipta terpelihara..orang saman nya..kah kah.kah....Anyway kongsi ilmu lagi baik dan semoga dimurahkan rezeki

Mahligai Gemilang said...

he... he.. Bukan langgar hak cipta. tapi nak tolong kawan2 yang tak berapa pandai BI. Sekarang modul semua dah tak ada dalam BM. Saya ada simpan modul BM.

zul ros said...

betul tu.. especially, org mcm saya lemah nak baca karangan BI yg panjang menjela..

azizil mazlan said...

SALAM CIKGU...MOHO PERTOLONGAN UTK EMAIL KN SUBJEK BM KEPD SY..SY MENUNTUT DI OUM TAHUN AKHIR DAH NII...NI EMAIL SY

azizil_8800@yahoo.com

1- BBKN 3103 BUSINESS COMUNICATION
2- BBUI 3103 EMPLOYMENT INDUSTRIAL
3- CBMS 4303 MANAGEMENT INFORMATION

tq...

Yanie Ghazali said...

salam cikgu boleh tak cikgu tolong emailkan saya modul nie:

1)ABPD 1203 CHILD PSYCHOLOGY
2)ABPK 1203 COGNITIVE PSYCHOLOGY

yanie_ghazali89@yahoo.com

tg cikgu....

Fun_arts &Deco said...

salam...
ada modul bahasa subject nie tak ?

CBIM4303 - Integrated marketing communication
ABCG4103 - Global Communication
ABCC3203 - Reputation Risk Management

saya dalam tahun akhir...

Fatin Ridzuan said...

Assalamualaikum tuan.

ingin meminta subjek hbec2103 language and literacy for early childhood dlm bahasa melayu. sabtu ni saya exam. saya amat perlukan pertolongan tuan.

terimakasih.

Fatin Ridzuan said...

maaf lupa fatinfaten13@gmail.com

Unknown said...

Cikgu. Tolong emailkan pada saya untk subj ni. Sy amat memerlukan modul ni. Element law-bdau2103- tlh emailkan pd sy eikeynlollypop@yahoo.com

Ikin said...

Cikgu. Tolong emailkan pada saya untk subj ni. Sy amat memerlukan modul ni. Element law-bdau2103- tlh emailkan pd sy eikeynlollypop@yahoo.com

Ikin said...

Cikgu. Tolong emailkan pada saya untk subj ni. Sy amat memerlukan modul ni. Element law-bdau2103- tlh emailkan pd sy eikeynlollypop@yahoo.com

Che Jai said...

Alamak..... Tak ada le subjek yg kawan2 mintak. Sorry banyak2 ye

Fizo Mathir said...

assalamualaikum, encik tolong emailkan saya modul OUM bagi subjek keusahawanan jika ada. jasa baik encik amat saya hargai.

fizomathir123@gmail.com

maszz .aw said...

ASSALAMUALAIKUM CIKGU , SAYA PELAJAR OUM SEM. 2. MOHON EMAILKAN SAYA MODUL HBEC2103 (LANGUAGE AND LITERACY FOR EARLY CHILDHOOD EDUCATION ) DAN BBPP1203 ( PRINCIPLES OF MANAGEMENT FOR NON-BUSINESS MAJORS) DALAM VERSI BM.TQ CIKGU SEMOGA CIKGU DI MURAHKAN REZEKI,SUKSES DALAM SEMUA URUSAN.

Aishah O said...

Terima Kasih di atas perkongsian ilmu yang sangat bermanfaat ini. Di dalam blog ini ia memfokuskan berkenaan tajuk Modul Universiti Terbuka MaLaysia (OUM) dalam bahasa Melayu. Tajuk ini sangat menarik untuk sesiapa di luar sana yang ingin mencari maklumat yang lengkap dan padat. Ia juga dapat membantu saya dalam menyiapkan kertas kerja kerana tajuknya berkaitan dengan tugasan kerja saya. Di sini, saya mempunyai sumber rujukan untuk lebih membantu anda dengan melayari sesawang http://malaysia.thesiswritingservice.com/services/personal-statement-writing-service/ ini kerana isi kandungannya yang begitu terperinci untuk mendapatkan maklumat dengan mudah. Dengan ini, ia dapat mempraktikkan untuk anda dalam menyiapkan tugasan yang diberikan oleh tenaga pelajar mengikut masa yang telah ditetapkan.

mazli nisa said...

Assalamualaikum Cikgu..
Saya mazli..student OUM Sg Petani
Ada tak subjek ini dalam bahasa Malaysia

BDAU 2103 elements of Law
BDAW 2103 Basics of Financial Accounting
CDCT 2203 Information Technology and Environment

mazli6857@gmail.com

...:Koleksi Lagu Pilihan:...